Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι το παιχνίδι των παιδικών μου χρόνων θα γεννούσε την ιδέα του μονοπατιού της Αρχαίας Ελεύθερνας. Η εξερεύνηση της άγριας φύσης και η εικόνα των “θησαυρών “που έκρυβε μέσα της ,χάραξαν απόλυτα και το δικό μου μονοπάτι.

Οι σπουδές πάνω στην μελέτη και αναγνώριση του φυσικού περιβάλλοντος ήταν μονόδρομος πια για μένα.

Αυτή ακριβώς την μαγεία που ένιωσα και συνεχίζω να νιώθω μέχρι σήμερα θέλω να σας  μεταδώσω μέσα   σε αυτή  την δραστηριότητα.

Αποστολάκης Χρήστος
Τεχνολόγος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

Μια Ξεχωριστή Εμπειρία

Η δραστηριότητα αυτή έχει ως σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη μέσα από την πεζοπορία και την ορεινή ποδηλασία την Κρήτη που δεν μπορείς να δεις πίσω από το τζάμι του λεωφορείου και την οθόνη του υπολογιστή.

Ανακάλυψε έναν τόπο άγριο ζωντανό μαγικό και φιλόξενο που αντιστέκεται στον χρόνο έχοντας ακόμα πολλά μυστικά να σου αποκαλύψει.

Δημιουργώντας μικρές ομάδες από 2 εώς 8 άτομα έχουμε την ευελιξία να προσαρμόζουμε το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες της ξεφεύγωντας έτσι από τα αυστηρά πλαίσια που χαρακτηρίζουν τις πολυμελείς ομάδες. Προσδοκία μου είναι να ξεκινάμε σαν ομάδα αλλά να καταλήγουμε σαν παρέα.

Η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να έρθει ποιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό καθιστά την δραστηριότητα αυτή μια πραγματική εμπειρία τόσο για το σώμα αλλά και για το μυαλό.